Cyberghost VPN

Recension av Cyberghost VPN

Cyberghost VPN – Bäst VPN tunnel för nybörjare

 • Officiella Torrentservrar: Ja, de har speciella VPN servrar för just P2P
 • Streama film på: Netflix, SVTplay, Cmore, Viaplay, SF Anytime, HBO Nordic, Amazon Prime mfl.
 • Stöd för följande enheter: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Routers, Raspberry Pi, Chrome
 • Policy för dataloggar: Mycket strikt policy att inte spara loggar.
 • Antal enheter samtidigt: Du kan använda din VPN på upp till sju stycken enheter samtidigt.

Nackdelar med Cyberghost VPN

 • Ingenting

Streaming – Fungerar det att streama film med Cyberghost VPN?

Ja, det fungerar klockrent att streama film utomlands med Cyberghost VPN. Vi har gjort det tuffa testet att ta sig förbi Netflix hårda skydd av GEO-begränsning för att prova komma åt innehållet på amerikanska marknaden, vilket Cyberghost VPN klarade utmärkt. Vi har även testat att ansluta till svenska servrar och provat att streama bl.a. SVTplay, Netflix, Cmore, SF Anytime, alla utan några som helst begränsningar eller problem.

Cyberghost VPN har även specifika servrar avsedda för just streaming, för att inte begränsa bandbredden för övriga användare som enbart surfar på samma VPN-server. Det väljer du enkelt i vänsterspalten på deras klient som du installerat under fliken ”streaming”.

Enheter – Fungerar Cyberghost VPN på min enhet?

Cyberghost har stöd för de allra flesta enheter. Bland annat specifika klienter/program som du kan installera på din desktop dator om du använder Windows, MacOS eller Linux. Det finns även specifika appar för bl.a. iOS och Android, vilket plockar upp den allra största delen av användarna på marknaden. Har du behov av en VPN på andra enheter? Då kan det vara bra att känna till att Cyberghost även har stöd för bl.a. Android TV, Amazon Fire stick och även stöd för att installera ett OpenVPN protokoll i din router.

Cyberghost VPN har även webbläsarplugins till Chrome och Firefox vilket ger dig ett bra skydd bakom en proxyserver. Däremot så rekommenderar vi alla för att få full access för alla säkerhetsaspekter att installera klienten för att få tillgång till full säkerhet på din enhet.

Tips: Jämför de billigaste VPN-tjänsterna på startsidan.

Driftsäkerhet – Vad har Cyberghost VPN för servrar?

Cyberghost VPN har i skrivande stund (maj 2020) totalt 6350 VPN-servrar fördelat på 112 positioner i hela 89 olika länder. Detta gör de till en av aktörerna på marknaden med flest antal servrar i kombination med flest antal länder. De har även totalt över 5000+ unika IP-adresser.

Fildelning / Torrents – Fungerar det att fildela med Cyberghost VPN?

CyberGhost VPN har specifikt avsedda servrar för just P2P/fildelning, vilket är något som vi premierar pga att vi då inte belastar de servrar som är avsedda för de användarna som enbart vardagssurfar, vilket ofta annars leder till begränsningar hastighetsmässigt. I klienten kan du även se alla servrar och hur många som aktivt använder just den specifika servern för P2P samt hur högt belastad den är rent procentuellt. Detta hjälper dig då att välja en server med lägre belastning lokalt i det land du önskar få en IP-adress ifrån.

Med detta vill vi säga att Cyberghost absolut är ett bra alternativ om du önskar ämna dig åt fildelning och vill kunna göra det anonymt och säkert.

Säkerhet – Är Cyberghost VPN säkra?

Cyberghost VPN vill vi absolut säga är säkra. Vi har kollat på deras policy kring no logs och även sökt efter eventuella skandaler eller fall där det kan ha förekommit läckt loggar med information, vilket vi gladeligen inte funnit. De meddelar även på sin hemsida tydligt att de inte sparar några som helst loggar över sina användare alls.

Sparar Cyberghost VPN loggar?

Nej, CyberGhost VPN sparar inga loggar. De är belägna i Rumänien, som inte långt ifrån 14-eyes-övervakningen. Detta innebär att de enligt lag inte behöver lagra någon som helst data och då även juridiskt har rätt att föra en strikt no log policy, vilket de är mycket tydliga med på sin hemsida.

Kryptering – Vad har Cyberghost VPN för säkerhet på sin kryptering?

Cyberghost VPN erbjuder likt de flesta andra ledande aktörerna på marknaden inom VPN-tjänster en idiotsäker kryptering som kallas för AES-256-bitars kryptering, vilket är det som bl.a. amerikanska myndigheterna och militären använder. Detta ger en hint om styrkan på säkerheten. Du kan därmed vara helt säker på att din integritet är i goda händer vad gäller krypteringsprotokollet.

Deras appar använder även protokollet OpenVPN som är det ledande VPN-protokollet på marknaden och ger dig den överlägset säkraste driften av din användning av VPN-tunnel.

Support – Hur kan man kontakta Cyberghost VPN?

CyberGhost VPN erbjuder 24/7 support på deras livechatt kombinerat med en mycket bra och komplett informationsbank där du finner lösningar på de mest förekommande och vanliga problemen som brukar uppstå. Dock så åkte vi på ett strul vid installation och konfigurering av deras app på en Mac-dator och provade därför att kontakta supporten. Det tog lite längre tid än vanligt men i det stora hela så får vi ändå ge de ett okej omdöme vad gäller support, de löste till slut problemet trots allt, även om det tog lite extra lång tid i jämförelse med andra aktörer på marknaden.

Pris & Värde – Vad kostar CyberGhost VPN?

CyberGhost VPN är trots allt på en tredje placering vad gäller de bästa VPN-tjänsterna 2020 enligt vår undersökning och test av samtliga VPN-tjänster på marknaden i den ledande toppen. Vi tycker att de har en bra tjänst, mycket användarvänlig och enkel att använda för dig som nybörjare, mer tydligt går det inte att få det. Det finns även strikta no log policys, stark kryptering och bra hastigheter på deras servrar.

CyberGhost VPN har löpande olika erbjudanden men de priser som de håller för tillfället är:

 • 1 månad: 12.99 €
 • 12 månader: 5.99 €/mån
 • 24 månader: 3.69 €/mån
 • 36 månader: 2.64 €/mån

Pengarna tillbaka-garanti: Ja. CyberGhost VPN erbjuder hela 45 dagars pengarna tillbaka-garanti om du inte är nöjd under de 45 första dagarna av din prenumeration på deras tjänst.
Betalsätt: Alla vanliga kredit och betalkort (Visa, MasterCard, American Express, Discover) och även bl.a. Paypal, AliPay och även Bitcoins för maximal anonymitet.

NordVPN

NordVPN logotyp

Recension av NordVPN

NordVPN är en utmärkt VPN-tjänst

NordVPN är en av världens absolut största VPN-leverantörer på marknaden. Bolaget grundades 2012 av fyra stycken barndomsvänner som älskade att bygga teknik och sysslar med programmering. NordVPN levererar idag sina tjänster till över 12 milj människor världen över. De har i skrivande stund (maj 2020) totalt 5795 servrar i 59 olika länder och gör med sin storlek skäl till att absolut granskas som ”marknadens ledande aktör” inom VPN tjänster. De har även speciella servrar för just streaming, torrent/fildening och extra säkerhet med något som kallas för ”double VPN”.

 • Officiella Torrentservrar: Ja, de har servrar som enbart är till för P2P (peer-to-peer)
 • Streama film på: Netflix, HBO, Cmore, Viaplay, SVT Play, Amazon Prime, Disney+, Hulu, Showtime m. fl.
 • Stöd för följande enheter: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, BlackBerry, Routers, Raspberry Pi, Android TV, Chrome, Firefox
 • Policy för dataloggar: Mycket strikt policy att inte spara några loggar
 • Antal enheter samtidigt: Du kan använda din VPN på upp till sex stycken enheter samtidigt.

Nackdelar med NordVPN

 • Accepterar inte Paypal som betalsätt

Streaming – Fungerar det att streama film med NordVPN?

Svaret är JA. NordVPN är ett praktiskt taget toppen val om du önskar använda din VPN för att kunna streama film. Vi har testat tjänster som Netflix, HBO, Cmore, Viaplay, SVT play, Amazon Prime, Disney+ och många fler. Det fungerar alldeles utmärkt att komma åt deras innehåll med NordVPN’s VPN tunnel. Perfekt för dig som ska resa utomlands och vill kolla på dina favoritserier även därifrån. Vi har även provat att ansluta till en amerikansk server och kommer då åt innehållet på amerikanska Netflix som är ett stort intressant område för de som vill följa många serier som släpps där i förväg.

NordVPN har en tjänst i sin VPN tunnel som heter SmartPlay som är till för att kunna ta sig förbi geografiska begränsningar som annars kan uppstå vid användning av många andra typer av VPN-tjänster.

Läs mer: Jämför alla VPN-tjänster som är billiga på startsidan.

Enheter – Fungerar NordVPN på min enhet?

När NordVPN säger att deras VPN tjänst funkar till din enhet så skojar de verkligen inte. NordVPN har stöd för allt ifrån en iPhone till en router eller Linuxdator.

Använder du te.x. Mac OS eller Windows så finns det supersmidiga appar att ladda ner för att snabbt och enkelt komma igång med din VPN tunnel. Det finns även tillägg i webbläsare på Google Chrome och Firefox. Dock får du tänka på att vid enbart användning av tilläggen i webbläsaren så får du tillgång till en Proxy men inte full användning som när du installerat klienten och har en VPN tunnel genom deras OpenVPN.

Driftsäkerhet – Vad har NordVPN för servrar?

NordVPN har i skrivande stund (maj 2020) totalt 5795 servrar fördelat i 59 olika länder. Detta gör de till en enorm leverantör av VPN-tunnlar och i NordVPN’s användarvillkor så garanterar de hela 99% upptid på sina servrar. NordVPN har gjort det smart, de har delat upp sina servrar där de används för olika ändamål. De har speciella servrar för bl.a. P2P (fildelning/nerladdning av torrents) och för streaming. Detta för att inte belasta de servrar där folk vardagssurfar eller arbetar på sin VPN tunnel.

Fildelning / Torrents – Fungerar det att fildela med NordVPN?

NordVPN har som ovan nämnt specifika servrar som är avsedda för just P2P (torrents). Det finns totalt 4600+ servrar fördelat på 48 länder som är avsedda för detta ändamål. Du kommer enkelt åt dessa servrar i vänsterspalten i programmet där fliken heter ”P2P”, därefter väljer du bara ditt land som du önskar använda som GEO-position.

Sammanfattningsvis så har NordVPN en mycket bra lösning för fildelning och torrents med specifika servrar för ändamålet med hög hastighet. Detta gör NordVPN till en av de aktörerna i överkant när det kommer till fildelning.

Säkerhet – Är NordVPN säkra?

NordVPN har gjort ett mycket bra jobb med att bevara sitt rykte och inga stora skandaler kring säkerheten har dykt upp sedan starten 2012. De har som vi talat om ovan mycket bra servrar för streaming och torrents / fildelning. Nedan ska vi gå igenom lite mer kring loggar och kryptering.

Spara NordVPN loggar?

Svaret är enkelt, NEJ! Deras officiella plats för företaget är i landet Panama, vilket är långt ifrån Fourteen-eyes-övervakningen som alla oroar sig och är rädda för. Detta är något som är otroligt viktigt när det kommer till integritet då länder som innefattas av Fourteen-eyes-övervakningen ständigt utsätts för massiva spionage från myndigheter och då även innefattas av lagar som kräver att de sparar loggar under en viss period. Så är alltså inte fallet med NordVPN, de behöver i Panama enligt lag inte lagra några som helst loggar.

Kryptering

En stark kryptering är A och O när det gäller VPN. NordVPN kan här garantera dig att du kan surfa säkert utan att behöva ha ont i magen över krypteringen i alla fall. Som kund hos NordVPN så har du en AES-256 bits kryptering med OpenVPN som protokoll. Mer specifikt så kallas krypteringen AES-256-CBC och den ihop med OpenVPN är en av de mest säkra kombinationer som går att uppnå vad gäller kryptering.

Vi kan med andra ord säga: JA, NordVPN’s kryptering är säker.

Support – Hur kan man kontakta NordVPN?

NordVPN erbjuder både livechatt och mail via deras kontaktformulär på hemsidan. Livechatten är något som vi är mycket nöjda med. Vi råkade ut för ett strul vid installation och konfigurering på en Apple-TV och snabbt så hade vi en person i andra änden på chatten som vänligen hjälpte oss på mycket bra engelska. De har även chattsupport 24/7, vilket är något som jag som användare värdesätter mycket högt.

Pris & Värde – Vad kostar NordVPN?

Som vi presenterat ovan så har OpenVPN en rad fördelar och är trots allt enligt oss och många andra världens just nu främsta och bästa VPN leverantör 2020. Det borde göra att de också är dyrast, eller? NEJ, faktum är att de inte är det. Ska man välja enbart en månad så är de absolut inte billigast på marknaden, men något som gör tjänsten enormt prisvänlig är deras längre prisplaner som vi starkt rekommenderar, där det på sista raden blir en väldigt kraftig procentuell rabatt. NordVPN är ett mycket prisvänlig alternativ sett till vad man faktiskt får.

NordVPN har återkommande rabatterbjudanden och kampanjer men deras prisplan ser ut som följer i skrivande stund:

 • 1 månad: 10.64 €
 • 12 månader: 6.22 €/mån
 • 24 månader: 4.44 €/mån
 • 36 månader: 3.11 €/mån

Pengarna tillbaka-garanti: Ja. NordVPN erbjuder 30 dagars pengarna tillbaka-garanti om du inte är nöjd under de 30 första dagarna av din prenumeration på deras tjänst.
Betalsätt: Alla vanliga kredit och betalkort (Visa, MasterCard, American Express, Discover) och andra plattformar som Alipay, GiroPay, SOFORT, Bitcoins.

VIKTIGT: Du går tyvärr inte att betala med Paypal.

ExpressVPN

Recension av ExpressVPN

ExpressVPN – En av världens snabbaste VPN 2020

 • Officiella Torrentservrar: Nej, men alla deras servrar har stöd för P2P.
 • Streama film på: Netflix, SVTplay, Cmore, Viaplay, BBC iPlayer, HBO Nordic, Amazon Prime mfl.
 • Stöd för följande enheter: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, BlackBerry, Routers, Raspberry Pi, Android TV, Chrome, Firefox, Apple TV mfl.
 • Policy för dataloggar: Mycket strikt policy att inte spara loggar.
 • Antal enheter samtidigt: Du kan använda din VPN på upp till fem stycken enheter samtidigt.

Nackdelar med ExpressVPN

 • Något dyr i jämförelse med många andra tjänster, te.x. NordVPN.

Streaming – Fungerar det att streama film med ExpressVPN?

Svaret är JA. ExpressVPN fungerar utmärkt för streaming. Vi har testat en rad olika länder och givetvis i vanlig ordning fokuserat på den kanske tuffaste GEO-begränsningen som brukar vara, vilket är Netflix. ExpressVPN klarade att avblockera begränsningarna galant. Av alla typer av streamingtjänster som vi provat som vi listat ovan så var det ingen som inte gick att använda med ExpressVPN.

Tips: Jämför billiga VPN:er på startsidan.

Detta ihop med att ExpressVPN är riktigt snabba och faktiskt har de högst uppmätta hastigheterna så lämpar sig de utmärkt för just streaming!

Enheter – Fungerar ExpressVPN på min enhet?

ExpressVPN har speciellt konfigurerade appar för de flesta enheterna. Några av de är bland annat Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Blackberry, Chromebook och har även en speciell app för att installera och konfigurera ExpressVPN i din router, vilket gör att då alla enheter som ansluts via routern direkt har skydd bakom VPN-servern i routern. På så sätt kan du spara in på att inte behöva köra VPN-tjänsten på din enskilda enhet och därmed kringgå begränsningen på fem aktiva enheter samtidigt per abonnemang.

ExpressVPN har även tagit fram webbläsartillägg till Chrome, Safari och Firefox. Där du då som vi skrev om på recensionen för NordVPN, stöd för en proxyserver i webbläsaren. Däremot så rekommenderar vi starkt att för maximal säkerhet ladda ner deras app och använda deras protokoll för OpenVPN.

Driftsäkerhet – Vad har ExpressVPN för servrar?

ExpressVPN har i skrivande stund (maj 2020) totalt 3000 VPN-servrar fördelat på 160 positioner i 94 olika länder. Detta gör de till en av de VPN-leverantörer med allra störst räckvidd i antalet länder som de har stöd för. De har inte särskilda serverar för just streaming eller P2P men har inte ruckat på hastigheten pga det. Samtliga VPN-servrar har stöd för P2P och streaming och de har som vi nämnt ovan just nu världens snabba VPN-servrar.

Fildelning / Torrents – Fungerar det att fildela med ExpressVPN?

ExpressVPN har i jämförelse med många andra leverantörer (te.x. NordVPN) inte specifika servrar för just P2P / fildelning. Detta brukar tyvärr leda till att leverantören av VPN-tjänsten då stryper hastigheten/bandbredden. Så är inte fallet med ExpressVPN. De säger själva: ”Använd alla våra servrar och streama och fildela hur mycket du vill, var du vill och utan några som helst begränsningar”. Detta är något som vi tycker är riktigt bra och många användare är nöjda över.

Sammanfattningsvis så vill vi säga att ExpressVPN är en bra aktör om du ska ha din VPN för att syssla med fildelning då hastighet är något som eftersträvas. Jämför man te.x. med andra aktörer så tillåter vissa inte fildelning över huvud taget. Så var noga med att kolla upp det innan du skaffar din VPN-tjänst.

Säkerhet – Är ExpressVPN säkra

ExpressVPN har verkligen gjort ett bra jobb kring säkerheten. Många VPN-tjänster tummar ofta på säkerheten för att uppnå snabbare hastigheter, vilket är måttstocken för många användare av VPN-tjänster. Dock tillhör inte ExpressVPN den delen av aktörer, vi ska gå igenom lite punkter nedan.

Tips: Cyberghost är också en bra VPN, som du kan läsa mer om i testet av Cyberghost.

Sparar ExpressVPN loggar?

Svar är NEJ, det gör de inte. ExpressVPN har sitt säte på Brittiska jungfruöarna, vilket inte innefattas av Fourteen-eyes-övervakningen som man bör vara försiktig för. Många VPN-aktörer är belägna i USA som där tyvärr innefattas av denna lag som bidrar till ett lagkrav på att de måste logga aktivitet på sina servrar för att kunna dela med sig av om förfrågan skulle komma ifrån myndigheter.

Viktigt att poängtera är att ExpressVPN inte stödjer någon form av olaglig verksamhet med deras tjänster.

Kryptering

ExpressVPN har en kryptering av samma kvalité som amerikanska myndigheter och NASA använder sig av, något som kallas för AES 256-bits kryptering. Detta ger en fingervisning av kvalitén på deras krypteringsnyckel. I dagens läge så är det teoretiskt omöjligt att knäcka denna typ av kryptering då det skulle trots en uppsjö av datorer med stöd för kvantfysik skulle ta hundratals år att dekryptera informationen, även för ExpressVPN själva givetvis. Därför slår vi ett slag för denna typ av kryptering.

Deras appar för bl.a. Windows, Mac, Linux, Android och iOS baseras på OpenVPN protokollet, vilket är marknadens överlägset bästa och säkraste VPN-protokoll.

Sammanfattningsvis så vill vi betona att ExpressVPN har en stark säkerhet på sin VPN-tjänst.

Support – Hur kan man kontakta ExpressVPN?

ExpressVPN erbjuder livechatt 24/7, vilket är något man blivit bortskämd bekväm med att ha. Inte många andra typer av tjänster som man nyttjar där man erbjuds denna lyx. De har även en enormt bra felsökningssida och felsökningsbank med instruktioner och lösningar på vanligt förekommande fel.

Livechatten som vi testade har vid 5 av 5 gånger gett oss en person på andra sidan som hjälper oss inom endast 2 minuter, det kallar vi för bra support!

Pris & Värde – Vad kostar ExpressVPN?

ExpressVPN har som vi nämnt tidigare just nu världens snabbaste VPN-servrar, de gör helt klart värde för pengarna då det även ingår stöd för fildelning, streaming och utan någon som helst strypning i bandbredd. Detta gör också att ExpressVPN inte är billigast på marknaden ihop med sin säkerhet och sina övriga fördelar.

ExpressVPN har ständigt bra erbjudande för sina kunder, nedan har ni den prisbilden som de i skrivande stund erbjuder:

 • 1 månad: 12.33 €
 • 6 månader: 9.51 €/mån
 • 12 månader: 7.92 €/mån

Pengarna tillbaka-garanti: Ja. ExpressVPN erbjuder 30 dagars pengarna tillbaka-garanti om du inte är nöjd under de 30 första dagarna av din prenumeration på deras tjänst.
Betalsätt: Alla vanliga kredit och betalkort (Visa, MasterCard, American Express, Discover) och andra plattformar som Paypal, AliPay och även Bitcoins för maximal anonymitet.

Surfshark

Recension av Surfshark VPN

Surfshark – Optimal VPN tunnel för familjen

 • Officiella Torrentservrar: Ja, Surfshark har sedan 2020 specifika servrar för P2P.
 • Streama film på: Netflix, SVTplay, Cmore, Viaplay, SF Anytime, HBO och många fler tjänster utan problem.
 • Stöd för följande enheter: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Routers, Apple-TV, Playstation, Xbox mfl.
 • Policy för dataloggar: Mycket strikt policy att inte spara loggar.
 • Antal enheter samtidigt: Unikt med Surfshark är att du får använda obegränsat antal enheter samtidigt.

Nackdelar med Surfshark

 • Fungerar inte i Kina, Surfshark tar sig inte förbi deras brandväggar för tillfället.

Streaming – Fungerar det att streama film med Surfshark?

Ja, det funkar att streama med Surfshark. Vi har ifrån utlandet (Spanien) testat att ansluta via Surfshark VPN till svenska streamingsajter som Netflix, SVT-play, Viaplay, SF anytime mfl. och kan utan problem streama deras innehåll. Så du kan med säkerhet resa utomlands och fortfarande följa dina svenska favoritserier med Surfshark som VPN-tjänst.

Vi gjorde även det klassiska testet som vi utför, det mest utmanande brukar vara att lyckas ansluta till amerikanska Netflix, vilket både NordVPN och ExpressVPN har utmaningar med pga att de hamnat under Netflix radar. Även det testet klarade Surfshark alldeles utmärkt. Så önskar du streama amerikanska favoritserierna och komma åt innehållet innan de släpps på svenska Netflix så är Surfshark ett utmärkt alternativ.

Enheter – Fungerar Surfshark på min enhet?

Surfshark har likt de flesta andra toppleverantörerna på VPN tjänster stöd för de mest vanliga enheterna. De har stöd för allt ifrån Windows, MacOS, Linux, iOS, Android, Apple-TV, Router men något som vi ser som positivt som andra leverantörer ofta inte har är direktstöd för installation mot Playstation och Xbox, vilket är ett stort plus i kanten till Surfshark.

Surfshark har även de deras plugins/extensions till webbläsarna Chrome och Firefox som ger dig ett bra proxyskydd.

Driftsäkerhet – Vad har Surfshark för servrar?

Surfshark har idag (maj 2020) totalt 1700+ servrar fördelat i totalt 63 olika länder. Vi har testat servrarna både från Sverige och utlandet med mycket goda resultat. Positivt är som sagt även att de har specifika P2P servrar för fildelning, vilket då inte belastar de som vardagssurfar.

Fildelning / Torrents – Fungerar det att fildela med Surfshark?

Surfshark har specifika servrar och stöd för P2P, något som de vid lanseringen och starten inte hade stöd för och tillät. Men i takt som marknaden får säga sitt och efterfrågan av VPN-tjänster med stöd för fildelning så är det något som de lagt till i sin tjänst, vilket givetvis är positivt!

Därför vill vi slå ett slag för Surfshark som ett bra alternativ för fildelning.

Säkerhet – Är Surfshark säkert?

Surfshark är absolut säkert. Vi kommer nedan att lista upp anledningarna till detta och vad som vi oftast kollar på är dels var företaget har sitt säte pga eventuella lagar för landet kring 14-eyes-övervakningen och även typen av kryptering för deras tjänst och vilket protokoll som VPN-klienten använder sig utav.

Läs mer: Jämför billiga VPN på startsidan.

Sparar Surfshark VPN loggar?

Nej, Surfshark sparar inte några loggar. Surfshark är likt ExpressVPN belägna och har sitt säte på brittiska jungfruöarna och är därmed långt ifrån 14-eyes-övervakningen som består i att myndigheter ställer krav enligt lag på att företaget lagrar loggar över deras kunders användardata, vilket då med andra ord Surfshark inte gör. Brittiska jungfruöarna är känt (eller ökänt) beroende på hur man väljer att se på det för just sin brist på datalagringspraxis, detta är vad som medfört att aktörer som erbjuder bl.a. VPN-tjänster har sitt säte just där. Perfekt för dig som vill vara anonym och kunna surfa utan ont i magen, vid te.x. torrent/fildelning.

Kryptering – Vad har Surfshark för säkerhet på sin kryptering?

Surfshark använder sig av AES-256-GCM, vilket är den överlägset kraftigaste typ av kryptering. Även de ledande aktörerna som vi recenserat ovan Surfshark som NordVPN, ExpressVPN och Cyberghost använder sig av just denna typ av kryptering. Utöver dessa aktörer så används även denna typ av kryptering av amerikanska myndigheten. Med andra ord så kommer du inte åt någon mer säkrare typ av kryptering än denna.

Apparna som är framtagna grundar sig på OpenVPN-protokollet, vilket är det ledande protokollet på marknaden och vad som i folkmun ofta kallas för ”idiotsäkert” när det kommer till att ta hand om din data. Utöver detta så använder även Surfshark något som kallas för dubbla-tunnlar, vilket säkrar upp din anonymitet ytterligare ett lager.

Support – Hur kan man kontakta Surfshark?

Även Surfshark har likt de andra ledande aktörerna på marknaden en 24/7 livesupport på deras hemsida. Det finns även Email support och en väldigt bred och bra kunskapsportal som hjälper dig med de mest vanliga felen och problemen som kan uppstå vid installation och konfigurering av din VPN. Vi provade att kontakta Surfshark och det märktes tydligt att det finns en hög kompetens kring tjänsten och att modersmålet är engelska med allra största sannolikhet att bedöma på namnet på agenten och kunskapen i språket. Detta ger vi även ett stort plus för!

Pris & Värde – Vad kostar Surfshark?

Surfshark står sig väldigt bra i pris. De är relativt nya på marknaden i förhållande till många andra aktörer och det är med största sannolikhet en av anledningarna att de vill locka användare till sig. Mest tydligt gör sig prisplanen på 24 månader där du kommer ner till ynka 1.85 €/mån, vilket är riktigt bra pris på marknaden!

Läs mer: Test av ExpressVPN: Allt du behöver veta

Surfshark erbjuder likt andra aktörer kampanjer löpande, just nu är priset för deras VPN-tjänst:

 • 1 månad: 9.89 €
 • 12 månader: 4.99 €/mån
 • 24 månader: 1.85 €/mån
  Detta gör Surfshark till den billigaste VPN-leverantören på marknaden med deras 24 månaders prisplan av Topp 10 bästa VPN-tjänsterna i världen 2020.

Pengarna tillbaka-garanti: Ja. Surfshark erbjuder 30 dagars pengarna tillbaka-garanti om du inte är nöjd under de 30 första dagarna av din prenumeration på deras tjänst.
Betalsätt: Alla vanliga kredit och betalkort (Visa, MasterCard, American Express, Discover) och även bl.a. Paypal, AliPay och även Bitcoins för maximal anonymitet.

Zenmate

Recension av Zenmate

Zenmate – Enkel VPN som utför sitt syfte

 • Officiella Torrentservrar: Nej, men tillåter P2P
 • Streama film på: Netflix, SVTplay, Cmore, Viaplay, SF Anytime, HBO mfl.
 • Stöd för följande enheter: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, AppleTV mfl.
 • Sparar dataloggar: Nej, strikt policy att inte spara några loggar.
 • Antal enheter samtidigt: Du kan använda deras tjänst på fritt antal enheter samtidigt

Nackdelar med Zenmate

 • Ger dig i princip bara tillgång till Netflix av de amerikanska streamingtjänsterna.

Streaming – Fungerar det att streama film med Zenmate?

Ja, det funkar att streama fint med Zenmate. Vi har testat att streama från de vanligaste svenska aktörerna på marknaden som te.x. Viaplay och Cmore, vilket fungerade fint ifrån Spanien. Däremot så har de utmaningar med att komma åt de större streamingtjänsterna internationellt och framför allt från USA. Det som du får med Zenmate är dock tillgång till amerikanska Netflix, vilket är det som efterfrågas i allra största utsträckningen.

De har även mycket bra hastigheter på sina servrar vid streaming av filmer.

Enheter – Fungerar Zenmate på min enhet?

Zenmate har stöd för de enheter som vi kan tänkas att du som besökare har behov av. De stöder Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, Smart TV Fire stick, Apple-TV, Rasberry Pi, spelkonsoler och har även plugins till webbläsarna Chrome, Opera och Firefox som ger dig ett Proxyskydd om du inte är ansluten till VPN-servern.

Driftsäkerhet – Vad har Zenmate för servrar?

Zenmate har totalt 3700+ servrar i hela 73 olika länder, varav 60 st bara i Sverige, det tycker vi är toppen!

Fildelning / Torrents – Fungerar det att fildela med Zenmate?

Det funkar fint att ladda ner torrents med Zenmate, även om de inte har specifikt dedikerade servrar för just P2P. De har även en bra säkerhet kring DNS-läckage, Kill Switch och många fler funktioner vilket hjälper dig och ger dig att extra skydd när du surfar med VPN och skall ladda ner torrents.

Tips: Jämför de bästa VPN-tjänsterna på topplistan.

Sparar Zenmate loggar?

Nej, de har strikt policy att inte spara några loggar. Fördelen med Zenmate är att de inte spara några som helst loggar över sina användare och heller inte har några lagkrav att göra det då de inte innefattas av 14-eyes-övervakningen som framförallt påverkar invånare i USA negativt med stor risk vid användning av en VPN-tjänst med bas i USA.

Kryptering – Vad har Zenmate för säkerhet på sin kryptering?

Zenmate använder sig av starkaste AES-256-bits krypteringen som är det som används av amerikanska underrättelsetjänsten och myndigheter samt militär. Så med denna typ av kryptering kan du känna dig helt säkert. Värt att nämna är att detta inte är något som är specifikt för just Zenmate utan vi har valt att enbart lista topp 10 som har denna typ av kryptering, då vi känner att det är en så oerhört viktig säkerhetsaspekt för dig som användare.

Läs mer: Cyberghost är den billigaste VPN-tjänsten.

Pris & Värde – Vad kostar Zenmate?

Zenmate har som alla andra ett flertal olika typer av erbjudanden löpande. Här är det nuvarande priset:

 • 1 månad: 10.99 €
 • 6 månader: 5.39 €/mån
 • 18 månader: 2.22 €/mån

Pengarna tillbaka-garanti: Ja. Zenmate erbjuder 30 dagars pengarna tillbaka-garanti om du inte är nöjd under de 30 första dagarna av din prenumeration på deras tjänst.
Betalsätt: Alla vanliga kredit och betalkort (Visa, MasterCard, American Express, Discover) och även bl.a. Paypal.

UltraVPN

UltraVPN – Nummer 1 vad gäller support

 • Officiella Torrentservrar: Nej, men tillåter torrents
 • Streama film på: Netflix, SVTplay, Cmore, Viaplay, SF Anytime, HBO mfl.
 • Stöd för följande enheter: Windows, macOS, Linux, Android, iOS mfl.
 • Sparar dataloggar: Ja (sparar IP-adress, enhet och platsinformation) men inte aktivitetsloggar över din användning
 • Antal enheter samtidigt: Du kan använda deras tjänst på totalt sex stycken enheter samtidigt

Nackdelar med UltraVPN

 • Använd inte om du vill ha en VPN för torrents/fildelning.
 • Sparar loggar, risk för dig som framför allt bor i USA.

Streaming – Fungerar det att streama film med UltraVPN?

Ja, det funkar att streama film med UltraVPN. De hade fram tills nyligen 2019 inte servrar i Sverige, vilket de nu har! Så nu kan du åka utomlands och kolla på dina favoritsvenska serier utan något strul om du använder dig av UltraVPN och deras VPN-tunnel.

Enheter – Fungerar UltraVPN på min enhet?

UltraVPN har stöd för de allra flesta vanliga enheterna, te.x. Windows, macOS, Android, iOS, Linux etc. De har även mycket bra och lättanvända appar som du enkelt installerar för att komma igång utan att behöva krångla med inställningar och dylikt.

Driftsäkerhet – Vad har UltraVPN för servrar?

UltraVPN har totalt 1000+ snabba servrar i totalt 100+ länder över hela världen i princip (inkluderat Sverige numera, där det finns totalt tre stycken servrar).

Fildelning / Torrents – Fungerar det att fildela med UltraVPN?

Ja, det funkar att fildela med UltraVPN, dock skulle vi inte rekommendera just denna aktör för detta då de har sitt säte i USA och därmed innefattas av 14-eyes-övervakningen samt att de även sparar loggar som finns att lämna ut till myndigheter på förfrågan.

Läs mer: Hitta den billigaste VPN-tjänsten på topplistan.

Sparar UltraVPN loggar?

Ja, det gör de. UltraVPN har sitt säte i USA och har då även lagkrav på sig att föra loggar över sina kunder. De sparar bland annat IP-adresser, plats och anslutningstid. Dock inte din surfhistorik på deras VPN-servrar. Mest utsatta är de som bor i USA.

Kryptering – Vad har UltraVPN för säkerhet på sin kryptering?

UltraVPN använder sig av 256-AES kryptering som är det säkraste på marknaden, detta ihop med OpenVPN som protokoll för sina klienter så har du ett riktigt bra och säkert skydd. Dock påpekar vi än en gång att företaget sparar loggar över sina kunder. Så vill du vara helt anonym skulle vi istället rekommendera någon annan aktör som te.x. NordVPN eller ExpressVPN.

Pris & Värde – Vad kostar UltraVPN?

UltraVPN erbjuder likt de andra aktörerna som vi listat på vår hemsida olika erbjudanden löpande, deras pris är för närvarande:

 • 1 månad: 7.99 €
 • 6 månader: 5.99 €/mån
 • 12 månader: 3.75 €/mån

Pengarna tillbaka-garanti: Ja. UltraVPN erbjuder 30 dagars pengarna tillbaka-garanti om du inte är nöjd under de 30 första dagarna av din prenumeration på deras tjänst.
Betalsätt: Alla vanliga kredit och betalkort (Visa, MasterCard, American Express, Discover) och även bl.a. Paypal.