Skip to content

Recension av Cyberghost VPN

Cyberghost VPN – Bäst VPN tunnel för nybörjare

  • Officiella Torrentservrar: Ja, de har speciella VPN servrar för just P2P
  • Streama film på: Netflix, SVTplay, Cmore, Viaplay, SF Anytime, HBO Nordic, Amazon Prime mfl.
  • Stöd för följande enheter: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Routers, Raspberry Pi, Chrome
  • Policy för dataloggar: Mycket strikt policy att inte spara loggar.
  • Antal enheter samtidigt: Du kan använda din VPN på upp till sju stycken enheter samtidigt.

Nackdelar med Cyberghost VPN

  • Ingenting

Streaming – Fungerar det att streama film med Cyberghost VPN?

Ja, det fungerar klockrent att streama film utomlands med Cyberghost VPN. Vi har gjort det tuffa testet att ta sig förbi Netflix hårda skydd av GEO-begränsning för att prova komma åt innehållet på amerikanska marknaden, vilket Cyberghost VPN klarade utmärkt. Vi har även testat att ansluta till svenska servrar och provat att streama bl.a. SVTplay, Netflix, Cmore, SF Anytime, alla utan några som helst begränsningar eller problem.

Cyberghost VPN har även specifika servrar avsedda för just streaming, för att inte begränsa bandbredden för övriga användare som enbart surfar på samma VPN-server. Det väljer du enkelt i vänsterspalten på deras klient som du installerat under fliken ”streaming”.

Enheter – Fungerar Cyberghost VPN på min enhet?

Cyberghost har stöd för de allra flesta enheter. Bland annat specifika klienter/program som du kan installera på din desktop dator om du använder Windows, MacOS eller Linux. Det finns även specifika appar för bl.a. iOS och Android, vilket plockar upp den allra största delen av användarna på marknaden. Har du behov av en VPN på andra enheter? Då kan det vara bra att känna till att Cyberghost även har stöd för bl.a. Android TV, Amazon Fire stick och även stöd för att installera ett OpenVPN protokoll i din router.

Cyberghost VPN har även webbläsarplugins till Chrome och Firefox vilket ger dig ett bra skydd bakom en proxyserver. Däremot så rekommenderar vi alla för att få full access för alla säkerhetsaspekter att installera klienten för att få tillgång till full säkerhet på din enhet.

Tips: Jämför de billigaste VPN-tjänsterna på startsidan.

Driftsäkerhet – Vad har Cyberghost VPN för servrar?

Cyberghost VPN har i skrivande stund (maj 2020) totalt 6350 VPN-servrar fördelat på 112 positioner i hela 89 olika länder. Detta gör de till en av aktörerna på marknaden med flest antal servrar i kombination med flest antal länder. De har även totalt över 5000+ unika IP-adresser.

Fildelning / Torrents – Fungerar det att fildela med Cyberghost VPN?

CyberGhost VPN har specifikt avsedda servrar för just P2P/fildelning, vilket är något som vi premierar pga att vi då inte belastar de servrar som är avsedda för de användarna som enbart vardagssurfar, vilket ofta annars leder till begränsningar hastighetsmässigt. I klienten kan du även se alla servrar och hur många som aktivt använder just den specifika servern för P2P samt hur högt belastad den är rent procentuellt. Detta hjälper dig då att välja en server med lägre belastning lokalt i det land du önskar få en IP-adress ifrån.

Med detta vill vi säga att Cyberghost absolut är ett bra alternativ om du önskar ämna dig åt fildelning och vill kunna göra det anonymt och säkert.

Säkerhet – Är Cyberghost VPN säkra?

Cyberghost VPN vill vi absolut säga är säkra. Vi har kollat på deras policy kring no logs och även sökt efter eventuella skandaler eller fall där det kan ha förekommit läckt loggar med information, vilket vi gladeligen inte funnit. De meddelar även på sin hemsida tydligt att de inte sparar några som helst loggar över sina användare alls.

Sparar Cyberghost VPN loggar?

Nej, CyberGhost VPN sparar inga loggar. De är belägna i Rumänien, som inte långt ifrån 14-eyes-övervakningen. Detta innebär att de enligt lag inte behöver lagra någon som helst data och då även juridiskt har rätt att föra en strikt no log policy, vilket de är mycket tydliga med på sin hemsida.

Kryptering – Vad har Cyberghost VPN för säkerhet på sin kryptering?

Cyberghost VPN erbjuder likt de flesta andra ledande aktörerna på marknaden inom VPN-tjänster en idiotsäker kryptering som kallas för AES-256-bitars kryptering, vilket är det som bl.a. amerikanska myndigheterna och militären använder. Detta ger en hint om styrkan på säkerheten. Du kan därmed vara helt säker på att din integritet är i goda händer vad gäller krypteringsprotokollet.

Deras appar använder även protokollet OpenVPN som är det ledande VPN-protokollet på marknaden och ger dig den överlägset säkraste driften av din användning av VPN-tunnel.

Support – Hur kan man kontakta Cyberghost VPN?

CyberGhost VPN erbjuder 24/7 support på deras livechatt kombinerat med en mycket bra och komplett informationsbank där du finner lösningar på de mest förekommande och vanliga problemen som brukar uppstå. Dock så åkte vi på ett strul vid installation och konfigurering av deras app på en Mac-dator och provade därför att kontakta supporten. Det tog lite längre tid än vanligt men i det stora hela så får vi ändå ge de ett okej omdöme vad gäller support, de löste till slut problemet trots allt, även om det tog lite extra lång tid i jämförelse med andra aktörer på marknaden.

Pris & Värde – Vad kostar CyberGhost VPN?

CyberGhost VPN är trots allt på en tredje placering vad gäller de bästa VPN-tjänsterna 2020 enligt vår undersökning och test av samtliga VPN-tjänster på marknaden i den ledande toppen. Vi tycker att de har en bra tjänst, mycket användarvänlig och enkel att använda för dig som nybörjare, mer tydligt går det inte att få det. Det finns även strikta no log policys, stark kryptering och bra hastigheter på deras servrar.

CyberGhost VPN har löpande olika erbjudanden men de priser som de håller för tillfället är:

  • 1 månad: 12.99 €
  • 12 månader: 5.99 €/mån
  • 24 månader: 3.69 €/mån
  • 36 månader: 2.64 €/mån

Pengarna tillbaka-garanti: Ja. CyberGhost VPN erbjuder hela 45 dagars pengarna tillbaka-garanti om du inte är nöjd under de 45 första dagarna av din prenumeration på deras tjänst.
Betalsätt: Alla vanliga kredit och betalkort (Visa, MasterCard, American Express, Discover) och även bl.a. Paypal, AliPay och även Bitcoins för maximal anonymitet.