Skip to content

Recension av ExpressVPN

ExpressVPN – En av världens snabbaste VPN 2020

  • Officiella Torrentservrar: Nej, men alla deras servrar har stöd för P2P.
  • Streama film på: Netflix, SVTplay, Cmore, Viaplay, BBC iPlayer, HBO Nordic, Amazon Prime mfl.
  • Stöd för följande enheter: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, BlackBerry, Routers, Raspberry Pi, Android TV, Chrome, Firefox, Apple TV mfl.
  • Policy för dataloggar: Mycket strikt policy att inte spara loggar.
  • Antal enheter samtidigt: Du kan använda din VPN på upp till fem stycken enheter samtidigt.

Nackdelar med ExpressVPN

  • Något dyr i jämförelse med många andra tjänster, te.x. NordVPN.

Streaming – Fungerar det att streama film med ExpressVPN?

Svaret är JA. ExpressVPN fungerar utmärkt för streaming. Vi har testat en rad olika länder och givetvis i vanlig ordning fokuserat på den kanske tuffaste GEO-begränsningen som brukar vara, vilket är Netflix. ExpressVPN klarade att avblockera begränsningarna galant. Av alla typer av streamingtjänster som vi provat som vi listat ovan så var det ingen som inte gick att använda med ExpressVPN.

Tips: Jämför billiga VPN:er på startsidan.

Detta ihop med att ExpressVPN är riktigt snabba och faktiskt har de högst uppmätta hastigheterna så lämpar sig de utmärkt för just streaming!

Enheter – Fungerar ExpressVPN på min enhet?

ExpressVPN har speciellt konfigurerade appar för de flesta enheterna. Några av de är bland annat Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Blackberry, Chromebook och har även en speciell app för att installera och konfigurera ExpressVPN i din router, vilket gör att då alla enheter som ansluts via routern direkt har skydd bakom VPN-servern i routern. På så sätt kan du spara in på att inte behöva köra VPN-tjänsten på din enskilda enhet och därmed kringgå begränsningen på fem aktiva enheter samtidigt per abonnemang.

ExpressVPN har även tagit fram webbläsartillägg till Chrome, Safari och Firefox. Där du då som vi skrev om på recensionen för NordVPN, stöd för en proxyserver i webbläsaren. Däremot så rekommenderar vi starkt att för maximal säkerhet ladda ner deras app och använda deras protokoll för OpenVPN.

Driftsäkerhet – Vad har ExpressVPN för servrar?

ExpressVPN har i skrivande stund (maj 2020) totalt 3000 VPN-servrar fördelat på 160 positioner i 94 olika länder. Detta gör de till en av de VPN-leverantörer med allra störst räckvidd i antalet länder som de har stöd för. De har inte särskilda serverar för just streaming eller P2P men har inte ruckat på hastigheten pga det. Samtliga VPN-servrar har stöd för P2P och streaming och de har som vi nämnt ovan just nu världens snabba VPN-servrar.

Fildelning / Torrents – Fungerar det att fildela med ExpressVPN?

ExpressVPN har i jämförelse med många andra leverantörer (te.x. NordVPN) inte specifika servrar för just P2P / fildelning. Detta brukar tyvärr leda till att leverantören av VPN-tjänsten då stryper hastigheten/bandbredden. Så är inte fallet med ExpressVPN. De säger själva: ”Använd alla våra servrar och streama och fildela hur mycket du vill, var du vill och utan några som helst begränsningar”. Detta är något som vi tycker är riktigt bra och många användare är nöjda över.

Sammanfattningsvis så vill vi säga att ExpressVPN är en bra aktör om du ska ha din VPN för att syssla med fildelning då hastighet är något som eftersträvas. Jämför man te.x. med andra aktörer så tillåter vissa inte fildelning över huvud taget. Så var noga med att kolla upp det innan du skaffar din VPN-tjänst.

Säkerhet – Är ExpressVPN säkra

ExpressVPN har verkligen gjort ett bra jobb kring säkerheten. Många VPN-tjänster tummar ofta på säkerheten för att uppnå snabbare hastigheter, vilket är måttstocken för många användare av VPN-tjänster. Dock tillhör inte ExpressVPN den delen av aktörer, vi ska gå igenom lite punkter nedan.

Tips: Cyberghost är också en bra VPN, som du kan läsa mer om i testet av Cyberghost.

Sparar ExpressVPN loggar?

Svar är NEJ, det gör de inte. ExpressVPN har sitt säte på Brittiska jungfruöarna, vilket inte innefattas av Fourteen-eyes-övervakningen som man bör vara försiktig för. Många VPN-aktörer är belägna i USA som där tyvärr innefattas av denna lag som bidrar till ett lagkrav på att de måste logga aktivitet på sina servrar för att kunna dela med sig av om förfrågan skulle komma ifrån myndigheter.

Viktigt att poängtera är att ExpressVPN inte stödjer någon form av olaglig verksamhet med deras tjänster.

Kryptering

ExpressVPN har en kryptering av samma kvalité som amerikanska myndigheter och NASA använder sig av, något som kallas för AES 256-bits kryptering. Detta ger en fingervisning av kvalitén på deras krypteringsnyckel. I dagens läge så är det teoretiskt omöjligt att knäcka denna typ av kryptering då det skulle trots en uppsjö av datorer med stöd för kvantfysik skulle ta hundratals år att dekryptera informationen, även för ExpressVPN själva givetvis. Därför slår vi ett slag för denna typ av kryptering.

Deras appar för bl.a. Windows, Mac, Linux, Android och iOS baseras på OpenVPN protokollet, vilket är marknadens överlägset bästa och säkraste VPN-protokoll.

Sammanfattningsvis så vill vi betona att ExpressVPN har en stark säkerhet på sin VPN-tjänst.

Support – Hur kan man kontakta ExpressVPN?

ExpressVPN erbjuder livechatt 24/7, vilket är något man blivit bortskämd bekväm med att ha. Inte många andra typer av tjänster som man nyttjar där man erbjuds denna lyx. De har även en enormt bra felsökningssida och felsökningsbank med instruktioner och lösningar på vanligt förekommande fel.

Livechatten som vi testade har vid 5 av 5 gånger gett oss en person på andra sidan som hjälper oss inom endast 2 minuter, det kallar vi för bra support!

Pris & Värde – Vad kostar ExpressVPN?

ExpressVPN har som vi nämnt tidigare just nu världens snabbaste VPN-servrar, de gör helt klart värde för pengarna då det även ingår stöd för fildelning, streaming och utan någon som helst strypning i bandbredd. Detta gör också att ExpressVPN inte är billigast på marknaden ihop med sin säkerhet och sina övriga fördelar.

ExpressVPN har ständigt bra erbjudande för sina kunder, nedan har ni den prisbilden som de i skrivande stund erbjuder:

  • 1 månad: 12.33 €
  • 6 månader: 9.51 €/mån
  • 12 månader: 7.92 €/mån

Pengarna tillbaka-garanti: Ja. ExpressVPN erbjuder 30 dagars pengarna tillbaka-garanti om du inte är nöjd under de 30 första dagarna av din prenumeration på deras tjänst.
Betalsätt: Alla vanliga kredit och betalkort (Visa, MasterCard, American Express, Discover) och andra plattformar som Paypal, AliPay och även Bitcoins för maximal anonymitet.