Skip to content

Recension av Surfshark VPN

Surfshark – Optimal VPN tunnel för familjen

 • Officiella Torrentservrar: Ja, Surfshark har sedan 2020 specifika servrar för P2P.
 • Streama film på: Netflix, SVTplay, Cmore, Viaplay, SF Anytime, HBO och många fler tjänster utan problem.
 • Stöd för följande enheter: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Routers, Apple-TV, Playstation, Xbox mfl.
 • Policy för dataloggar: Mycket strikt policy att inte spara loggar.
 • Antal enheter samtidigt: Unikt med Surfshark är att du får använda obegränsat antal enheter samtidigt.

Nackdelar med Surfshark

 • Fungerar inte i Kina, Surfshark tar sig inte förbi deras brandväggar för tillfället.

Streaming – Fungerar det att streama film med Surfshark?

Ja, det funkar att streama med Surfshark. Vi har ifrån utlandet (Spanien) testat att ansluta via Surfshark VPN till svenska streamingsajter som Netflix, SVT-play, Viaplay, SF anytime mfl. och kan utan problem streama deras innehåll. Så du kan med säkerhet resa utomlands och fortfarande följa dina svenska favoritserier med Surfshark som VPN-tjänst.

Vi gjorde även det klassiska testet som vi utför, det mest utmanande brukar vara att lyckas ansluta till amerikanska Netflix, vilket både NordVPN och ExpressVPN har utmaningar med pga att de hamnat under Netflix radar. Även det testet klarade Surfshark alldeles utmärkt. Så önskar du streama amerikanska favoritserierna och komma åt innehållet innan de släpps på svenska Netflix så är Surfshark ett utmärkt alternativ.

Enheter – Fungerar Surfshark på min enhet?

Surfshark har likt de flesta andra toppleverantörerna på VPN tjänster stöd för de mest vanliga enheterna. De har stöd för allt ifrån Windows, MacOS, Linux, iOS, Android, Apple-TV, Router men något som vi ser som positivt som andra leverantörer ofta inte har är direktstöd för installation mot Playstation och Xbox, vilket är ett stort plus i kanten till Surfshark.

Surfshark har även de deras plugins/extensions till webbläsarna Chrome och Firefox som ger dig ett bra proxyskydd.

Driftsäkerhet – Vad har Surfshark för servrar?

Surfshark har idag (maj 2020) totalt 1700+ servrar fördelat i totalt 63 olika länder. Vi har testat servrarna både från Sverige och utlandet med mycket goda resultat. Positivt är som sagt även att de har specifika P2P servrar för fildelning, vilket då inte belastar de som vardagssurfar.

Fildelning / Torrents – Fungerar det att fildela med Surfshark?

Surfshark har specifika servrar och stöd för P2P, något som de vid lanseringen och starten inte hade stöd för och tillät. Men i takt som marknaden får säga sitt och efterfrågan av VPN-tjänster med stöd för fildelning så är det något som de lagt till i sin tjänst, vilket givetvis är positivt!

Därför vill vi slå ett slag för Surfshark som ett bra alternativ för fildelning.

Säkerhet – Är Surfshark säkert?

Surfshark är absolut säkert. Vi kommer nedan att lista upp anledningarna till detta och vad som vi oftast kollar på är dels var företaget har sitt säte pga eventuella lagar för landet kring 14-eyes-övervakningen och även typen av kryptering för deras tjänst och vilket protokoll som VPN-klienten använder sig utav.

Läs mer: Jämför billiga VPN på startsidan.

Sparar Surfshark VPN loggar?

Nej, Surfshark sparar inte några loggar. Surfshark är likt ExpressVPN belägna och har sitt säte på brittiska jungfruöarna och är därmed långt ifrån 14-eyes-övervakningen som består i att myndigheter ställer krav enligt lag på att företaget lagrar loggar över deras kunders användardata, vilket då med andra ord Surfshark inte gör. Brittiska jungfruöarna är känt (eller ökänt) beroende på hur man väljer att se på det för just sin brist på datalagringspraxis, detta är vad som medfört att aktörer som erbjuder bl.a. VPN-tjänster har sitt säte just där. Perfekt för dig som vill vara anonym och kunna surfa utan ont i magen, vid te.x. torrent/fildelning.

Kryptering – Vad har Surfshark för säkerhet på sin kryptering?

Surfshark använder sig av AES-256-GCM, vilket är den överlägset kraftigaste typ av kryptering. Även de ledande aktörerna som vi recenserat ovan Surfshark som NordVPN, ExpressVPN och Cyberghost använder sig av just denna typ av kryptering. Utöver dessa aktörer så används även denna typ av kryptering av amerikanska myndigheten. Med andra ord så kommer du inte åt någon mer säkrare typ av kryptering än denna.

Apparna som är framtagna grundar sig på OpenVPN-protokollet, vilket är det ledande protokollet på marknaden och vad som i folkmun ofta kallas för ”idiotsäkert” när det kommer till att ta hand om din data. Utöver detta så använder även Surfshark något som kallas för dubbla-tunnlar, vilket säkrar upp din anonymitet ytterligare ett lager.

Support – Hur kan man kontakta Surfshark?

Även Surfshark har likt de andra ledande aktörerna på marknaden en 24/7 livesupport på deras hemsida. Det finns även Email support och en väldigt bred och bra kunskapsportal som hjälper dig med de mest vanliga felen och problemen som kan uppstå vid installation och konfigurering av din VPN. Vi provade att kontakta Surfshark och det märktes tydligt att det finns en hög kompetens kring tjänsten och att modersmålet är engelska med allra största sannolikhet att bedöma på namnet på agenten och kunskapen i språket. Detta ger vi även ett stort plus för!

Pris & Värde – Vad kostar Surfshark?

Surfshark står sig väldigt bra i pris. De är relativt nya på marknaden i förhållande till många andra aktörer och det är med största sannolikhet en av anledningarna att de vill locka användare till sig. Mest tydligt gör sig prisplanen på 24 månader där du kommer ner till ynka 1.85 €/mån, vilket är riktigt bra pris på marknaden!

Läs mer: Test av ExpressVPN: Allt du behöver veta

Surfshark erbjuder likt andra aktörer kampanjer löpande, just nu är priset för deras VPN-tjänst:

 • 1 månad: 9.89 €
 • 12 månader: 4.99 €/mån
 • 24 månader: 1.85 €/mån
  Detta gör Surfshark till den billigaste VPN-leverantören på marknaden med deras 24 månaders prisplan av Topp 10 bästa VPN-tjänsterna i världen 2020.

Pengarna tillbaka-garanti: Ja. Surfshark erbjuder 30 dagars pengarna tillbaka-garanti om du inte är nöjd under de 30 första dagarna av din prenumeration på deras tjänst.
Betalsätt: Alla vanliga kredit och betalkort (Visa, MasterCard, American Express, Discover) och även bl.a. Paypal, AliPay och även Bitcoins för maximal anonymitet.