För oss så är anonymiteten och sekretessen viktig. Vi anser och tycker inte att det är rimligt att någon ska kunna spåra och inkräkta i ditt privatliv. Vi tycker att det är din rättighet att kunna anonymt besöka de hemsidor som du vill besöka. Dock så tar vi givetvis avstånd ifrån all form utav illegal användning av internet. 

För oss kan det jämföras med att någon skulle kunna läsa alla dina SMS helt öppet. Din internethistorien är din egna integritet och rör ingen annan än dig själv. 

Anonym med VPN

Med hjälp av en VPN så ansluter du dig till en virtuell och krypterad VPN-tunnel. Det handlar om att du först ansluter till VPN-leverantörens klient som i de bästa fall baseras på OpenVPN som är den säkraste tunneln med krypteringen AES-256. 

När du sedan är ansluten till VPN-tunneln så besöker du dina hemsidor via din VPN-tunnel och din IP-adress är fast i VPN-tunneln som döljer den bakom stark kryptering. När du sedan stänger av VPN-klienten så raderas loggarna (hos de bra leverantörerna, läs mer om leverantörer med no logg policy här) och din historik är som bortblåst. 

Läs mer: Skaffa en billig och bra VPN!

Proxy server eller VPN tunnel

En Proxyserver har som funktion att dölja din IP-adress på ett likvärdigt sätt som en VPN-tunnel fungerar. Dock i en väldig ”light-variant”. Den saknar väldigt många funktioner och den allra viktigaste funktionen som saknas som de bättre VPN-leverantörerna erbjuder är något som kan kallas för ”kill switch”.

Kill Switch går ut på att skulle VPN-tunneln tappa anslutning med din dator eller hemsidan du besöker så kan du automatiskt ställa in att VPN-klienten direkt stänger ner webbläsaren du surfar i.

Detta pga. att du annars riskerar att fortsätta surfa utan att märka att du tappat anslutning och då surfar med din vanliga IP-adress, vilket kan vara förödande om man är mån om sin integritet. 

Vi har även skrivit en guide om fler saker som du kan tänka på för dig som är elektroniskt paranoid eller helt enkelt bara vill värma om din integritet ännu mer. Läs guiden om hur du förblir helt anonym på internet här.