Skip to content

Skydda dig mot hackare med VPN

Skydda dig mot hackare med VPN

Allt eftersom världen digitaliseras mer för varje dag så flyttas mer och mer till webben. Fysiska butiker öppnar E-handel, utgivarna av dagstidningar öppnar nättidningar och de kriminella byter fokusområden ifrån fysiska stölder till internetbedrägerier. 

För varje år som går så växer antalet anmälningar om internetbedrägerier kraftigt. Tråkigt men tyvärr sant! Dock så har vi olika typer av kriminella givetvis, som med allt annat men en stor risk som alla utsätter sig för varje dag är genom att inte värna om sin integritet på nätet. Detta pga att vi fått en ny typ av kriminalitet som vuxit med åren, de som i folkmun kallas för hackers. 

De där som tar sig in på din dator, stjäl dina bilder, kontokortsuppgifter och låser din dator och kräver en lösensumma. 

Polisen svårt att hänga med 

En utmaning som polisen har är att hänga med i utvecklingen, trots att de får mer och mer resurser och högre kompetens så är det svårt att hänga med i takten som hackersen utvecklar sin kompetens. Det går att jämföras med att vi har polisen på ena sidan som ägnar 40 timmars veckan åt att förbättra sin kompetens och en hacker som lever och ägnar det dubbla för att utveckla sin kompetens. Det talar lite för sig själv att polisen får svårt att hänga med i utvecklingen. 

Brottsligheten är därmed väldigt svårutredd och har du fått dina kontokortsuppgifter kapade och du märker att saldot ekar tomt och ditt kontokort är använt på andra sidan jordklotet för olika typer av köp så kan det vara svårt att få dina pengar tillbaka. 

Tips: Läs mer om de billigaste och bästa VPN-tjänsterna

Att tänka på när du surfar

Något som vi ofta kommer tillbaka till i våra artiklar är det enkla ”knepet” att använda dig av en VPN-tunnel. Ofta så kan man om man inte är helt vaksam råka ladda ner någon typ av skadlig programvara när du ska ladda ner en fil eller besöka någon sajt efter att du gjort den där googlingen. 

Skydda dig mot hackers med VPN

När du ansluter dig en VPN-tunnel så skyddar du din personliga IP-adress och det blir därför mycket svårare för hackern att ta sig in på just din dator. Det är givetvis ingenting som är omöjligt för hackern men denne uppmärksammar ganska snabbt att ”dörren inte var olåst” hos dig och går därför istället vidare till nästa dörr, där denne kanske märker att nästa använder inte använder någon VPN-tunnel och dörren därmed faktiskt ”är olåst”. Valet blir då enkelt. 

Vilken är bästa VPN tjänsten mot hackare?

Vi har som sagt jämfört över 100 st olika VPN-tjänster sedan starten av denna sida. Dock har vi valt att samla topp 10 bästa VPN-tjänsterna här för att göra det enkelt för dig. När vi testade alla dessa så satte vi verkligen din säkerhet och integritet i största möjliga fokus. Saker som vi tog i beaktning var bland annat om krypteringen håller höga mått, hur VPN-leverantören behandlar dina uppgifter (om de sparar loggar) och vilka typer av extratjänster som leverantören erbjuder för att försäkra dig som användare mot att dina uppgifter inte kan läcka när du använder deras VPN-tjänst.

NordVPN bästa tjänsten mot hackare

NordVPN som fått utmärkelsen för bästa VPN-tjänsten 2020 och vann även i detta test. Vilket inte var helt oväntat med tanke på att säkerheten var något som påverkade deras första placering i vår lista förstås. NordVPN har sitt säte i Panama, vilket gör att de inte behöver spara några loggfiler och är långt ifrån den ökända 14-eyes-övervakningen och myndighetspåtryck om att lämna ut loggfiler.

Utöver detta så har de även en rad tjänster som vi här vill highlighta ordentligt, några av de är:

  • AES-265 bitars kryptering (används av amerikanska myndigheter och militären)
  • IPv6-läckage skydd (vilket ser till att inte din DNS läcker om du tappar uppkoppling mot VPN-tunneln)
  • Kill-switch (tjänst som direkt stänger av applikationen du använder om du tappar anslutning mot VPN-tunneln)
  • No log policy (spara inga loggfiler över sina användare)
Nord VPN logotyp
Sveriges bästa VPN tjänst 2021

Läs hela vår recension av NordVPN här.