Finns det gratis VPN-tjänster på marknaden idag? 

Vi får ofta frågan och svaret är att absolut så finns det VPN-tjänster som du inte behöver betala pengar för. Dock så är något sällan gratis och ännu mer sällan sådana här typer av tjänster. 

Indirekt så kan man knappt kalla det för gratis då du betalar med din data. Denna data säljs inte allt för sällan vidare till tredjepartsaktörer som samlar data för att kunna kapitalisera på.

Ofta reklam som dyker upp

VI har även sett många av leverantörerna på marknaden som erbjuder gratis VPN att de fyller upp tjänsten med olika former av reklam i form av popup’er eller direkt i själva klienten.

IP-adress från Kina eller Ryssland

Många utav dessa leverantörer tenderar att ha sina IP-adresser på hostar med dåligt rykte som ofta är belägna i Kina eller Ryssland. Du får ofta också problem med att besöka vissa sidor och te.x. Streamingtjänster som Netflix kan vara svårt att besöka med dessa VPN-tjänster. 

Läs mer: Här kan du hitta de billigaste och bästa VPN-tjänsterna.

Osäker anslutning med gratis VPN

När det kommer till styrkan i krypteringen som dessa tjänster sitter på så kan du sällan som lekman kolla upp vad som stämmer och ej. Något som många också ofta är måna om är att det inte förs loggar på din surfhistorik, vilket det i de allra flesta fall gör, som vi nämnde ovan, där då din data i form av surfhistorik bl.a. säljs vidare.

Summa summarum så skulle vi starkt rekommendera dig som vill använda dig av en VPN-tjänst att köpa en VPN-tjänst istället ifrån någon av aktörerna som vi listat på vår hemsida. Just pga dessa punkter som vi talat om ovan. Vi brukar säga att ”ingenting är gratis i livet” och det är oftast så, speciellt när det gäller saker som faktiskt är till din nytta och vi inte talar om att skänka pengar eller liknande.